Επερχόμενο σκάνδαλο με ΟΣΥΠΑ;

Επερχόμενο σκάνδαλο με ΟΣΥΠΑ;

Πρόσφατα δημοσιεύματα, στον τοπικό τύπο της Πάφου, κάνουν λόγο ότι το όλο ζήτημα του τερματικού των λεωϕορείων βρίσκεται προς οριστική διευθέτηση με μεταϕορά σε τουρκοκυπριακό τεμάχιο επί της λεωϕόρου Αποστόλου Παύλου, στη συμβολή της με την οδό Αγαπήνορος.

Αν τα εν λόγω δημοσιεύματα ευσταθούν, χαρακτηρίζουμε τη συγκεκριμένη λύση ως καθαρά «μεσοβέζικη», για να μην χρησιμοποιήσουμε τον όρο «σολομώντεια» και πιστεύουμε ότι στερείται παντελώς του οποιουδήποτε ουσιαστικού ερείσματος. Πέραν τούτου, η συγκεκριμένη λύση μπορεί να θεωρηθεί εκ του πονηρού και δημιουργεί σύννεϕα γύρω από τις γενικότερες επί του θέματος προθέσεις.


Ιδιαίτερα ανησυχητική δε θεωρούμε την αναϕορά που κάνει το εν λόγω δημοσίευμα ως προς τη ϕερόμενη ακαταλληλότητα του χώρου «Καραβέλα». Συγκεκριμένα η πρόϕαση ότι «ειδήμονες» προαποκλείουν τη μεταϕορά του τερματικού στον χώρο «Καραβέλα» – όπως ήταν και οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Δημάρχου Πάϕου – γεννά πολλά και ποικίλα ερωτηματικά, ως προς τα κίνητρα και την επιστημοσύνη των συγκεκριμένων «γνωματεύσεων».

Με άλλα λόγια, θεωρούμε την όλη έκβαση των γεγονότων ως προπέτασμα καπνού, προκειμένου να επιστρέψουμε εμμέσως πλην σαϕώς στην «αμαρτωλή» και πολυσυζητημένη επιλογή μεταϕοράς του τερματικού σταθμού λεωϕορείων στο τουρκοκυπριακό τεμάχιο απέναντι από το Kings Avenue Mall. Συνεπώς, καλούμε τους αρμόδιους ϕορείς να μείνουν σταθεροί στις δεσμεύσεις για τη ζωογόνο επιλογή του χώρου «Καραβέλα» και να πάψουν να δίνουν υπόσταση στις οποιεσδήποτε ανώϕελες, ατεκμηρίωτες και πρωτίστως εκ του πονηρού λύσεις.

Γραφείο Τύπου
Συμμαχίας Πολιτών Πάφου