Με πολλές συμμετοχές πραγματοποιήθηκε ο διεθνής μαραθώνιος 2015 στην Πάφο

Με πολλές συμμετοχές πραγματοποιήθηκε ο διεθνής μαραθώνιος 2015 στην Πάφο

Για 17η χρονιά πραγματοποιήθηκε φέτος ο διεθνής μαραθώνιος 2015, στην Πάφο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας Χρύσανθο Σαββίδη.

Ο κ. Σαββίδης σε γραπτή του ανακοίνωση ανέφερε πως πρόκειται για τον καθιερωμένο αγώνα δρόμου Cyprus Marathon, Half Marathon & 10 km Road Race ο οποίος διεξάγεται για 17η συνεχόμενη χρονιά στην Πάφο.


H διαδρομή του Μαραθωνίου είχε αφετηρία την Πέτρα του Ρωμιού, ενώ οι Μαραθωνοδρόμοι αφού κάλυψαν την επίπονη διαδρομή των 42,195 μέτρων κατά μήκος του παλαιού δρόμου Λεμεσού – Πάφου τερμάτισαν στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου.

Όσον αφορά τις άλλες δύο αποστάσεις (Ημιμαραθώνιος & 10 χλμ) η εκκίνηση και ο τερματισμός, είπε ο κ. Σαββίδης, έγινε από την πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου με τη διαδρομή να κατευθύνεται προς τη Γεροσκήπου.

Στον φετινό διεθνή αγώνα οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο (760 και πλέον δρομείς) με τις συμμετοχές να προέρχονται από την Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Δανία, Αυστρία, Ολλανδία, Φιλανδία, Σουηδία, Ιρλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ιταλία, Ελλάδα, Λίβανο, Ρωσία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ιορδανία, Κατάρ και Κύπρο.

Πέραν του αγωνιστικού μέρους της εκδήλωσης οι δρομείς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πανηγυρική ατμόσφαιρα από χορευτικό συγκρότημα. Επίσης οι συμμετέχοντες δρομείς και θεατές παρακολούθησαν παράσταση από Κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς.

Στο πλαίσιο του μαραθωνίου τους πρωτεύσαντες βράβευσε με στεφάνι ελιάς ο γιος του Στέλιου Κυριακίδη, Δημήτρης Κυριακίδης.

Ο κ. Σαββίδης είπε επίσης πως η μαζικότητα έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός.

Ανέφερε επίσης ότι η Πάφος ζητά από το κράτος σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις ώστε οι νέοι να έχουν την επιλογή για υγιή ενασχόληση και να κρατιούνται μακριά από την σύγχρονη «Λερναία Ύδρα» των ναρκωτικών, όπως είπε, αλλά και να αντιληφθούν ότι η χρήση μηχανοκίνητων και δίκυκλων οχημάτων σε αυτή την νεαρή ηλικία εγκυμονεί κινδύνους και δυσάρεστες καταστάσεις.

Ο κ. Σαββίδης καταλήγοντας σημείωσε ότι η επιτροπή Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πάφου θα συνεχίσει τις προσπάθειες για ενίσχυση του χειμερινού αθλητικού τουρισμού και με άλλου είδους εκδηλώσεις όπως ο γύρος της Πάφου, το Pafos Sprint Triathlon και θα συνεχίσει να συμμετέχει σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν άλλοι φορείς.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΗΦ)