Μάστιγα οι οφειλέτες για Δήμο Πάφου

Μάστιγα οι οφειλέτες για Δήμο Πάφου

Μετά από περίπου παρέλευση επτά μηνών συγκεντρώθηκε το πλήρες ποσό και ο πλήρες κατάλογος των οφειλετών του Δήμου Πάφου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.

Οι οφειλές προς τον Δήμο Πάφου αφορούν ενοίκια υποστατικών, τέλη για χρήση δημόσιων χώρων, σκιάδια και άλλα δικαιώματα.


Ο κ. Φαίδωνος είπε πως πρόκειται για 161 φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες και το συνολικό ποσό το οποίο οφείλεται είναι 1. 817,000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου η πόλη της Πάφου η οποία έχει ανάγκη έργα υποδομής, έργα ανάπλασης και εξωραϊσμού για να καταστεί δυνατόν να επανεκκινήσει η οικονομία του τόπου μας, χρειάζεται χρήματα. Πρόσθεσε επίσης, πως δεν νοείται οι οφειλέτες του Δήμου να εξακολουθούν να οφείλουν υπερόγκα ποσά χωρίς να διευθετούν τις οφειλές τους.

Ανέφερε πως « ο Δήμος θα λάβει μέτρα προς άμεση είσπραξη των όσων οφείλονται”.

Ενδεικτικά ανέφερε πως υπάρχουν περιπτώσεις οφειλετών οι οποίοι έχουν να πληρώσουν ενοίκια από το 2007 και σ’ αυτή τη περίπτωση ο Δήμος πληρώνει τα τέλη του ηλεκτρικού ρεύματος για τα καταστήματα τους .

Οι συγκεκριμένοι συνέχισε, αρνούνται να πληρώσουν τα ενοίκια, αρνούνται να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο τους το πληρώνει όχι ο Δήμος Πάφου αλλά ο πολίτης, ο δημότης της Πάφου και το 25% αυτών των πολιτών είναι άνεργοι άνθρωποι.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως αυτή η ασυδοσία και η νοοτροπία πολιτών η οποία εμπεδώθηκε στα χρόνια «της ρεμούλας, της ασυδοσίας και της παρανομίας» θα τερματιστεί και ο καθένας θα πληρώνει τις υποχρεώσεις του.

Κατέστησε επίσης σαφές πως όποιος δεν έχει την ικανότητα, θα του γίνεται διαδικασία έξωσης ανάκτησης ή και άρσης των οποιονδήποτε αδειών έχει που σχετίζονται με τα οφειλόμενα.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια σημείωσε λειτουργοί του Δήμου ετοίμασαν το σχετικό κατάλογο και αποφασίστηκε όπως αποσταλούν επιστολές προς όλους τους οφειλέτες με την οποία θα ενημερώνονται για την οφειλή τους και τα μέτρα που η Τοπική Αρχή προτίθεται να λάβει.

Ο κ. Φαίδωνος που ξεκίνησε έναν αγώνα για άρση κάθε μορφής παρανομίας και δη πολεοδομικής τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στην τουριστική περιοχή ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως επιβάλλει την τάξη προς πάσα κατεύθυνση.

Απαντώντας σ’ αυτούς που κάνουν λόγο πως η Τοπική Αρχή τα βάζει με μικροεπιχειρηματίες και όχι με τα ” μεγάλα συμφέροντα”, είπε πως ο Δήμος « τα έχει βάλει και με ξενοδόχους και με μεγαλοεπιχειρηματίες » και δεν θα εξαιρεθεί κανένας.

Κάλεσε τους δημότες να συμμορφωθούν με το νόμο και όχι με το τί θέλει ο Δήμος, ώστε να διευκολυνθεί η ζωή τους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά πόσο είναι ικανοποιημένος με τις δράσεις του Πάφος 2017 και αν θα τα καταφέρει η Πάφος αντάξια του τίτλου που επάξια κέρδισε ο κ. Φαίδωνος απάντησε πως η Πάφος θα τιμήσει την ιστορία της και την Κύπρο.

Με δυσκολίες αλλά θα με λίγη υπομονή θα διαπιστώσουν όλοι ότι το 2017 θα είναι μια χρονιά που ο κάθε Παφίτης αλλά και ο κάθε Κύπριος θα νιώσει περήφανος για τα επιτεύγματα και για την παρουσία που θα έχει η Πάφος σ’ αυτό τον πολύ σπουδαίο θεσμό της ΠΠΕ , 29 χωρών κρατών μελών αυτού του μεγάλου οικοδομήματος που ονομάζεται ΕΕ, κατέληξε ο Δήμαρχος Πάφου.