Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Βέργα – ΚΟΑ

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Βέργα – ΚΟΑ

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης του Δημάρχου Πάφου


με την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ στο γραφείο της Πρόεδρου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Δρ. Κλέας Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου.

Τα θέματα της αναβάθμισης του “Ιακώβειου” σταδίου, της δημιουργίας κέντρου αντισφαίρισης , της συνεργασίας για Ευρωπαικά προγράμματα, της αναβάθμισης χώρων αθλοπαιδιών Δήμου Πάφου και της δημιουργίας κλειστού κέντρου αθλοπαιδιών στην συνοικία Αναβαργός , ήταν σημείωσε τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση.

Ο κ Βέργας σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως στην πρώτη συνάντηση που είχε ο Δήμος Πάφου με την Πρόεδρο του ΚΟΑ , τον νέο διευθυντή του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού αλλά και διάφορους υπηρεσιακούς, παρατηρήθηκε μια κινητικότητα παρά την οικονομική κρίση από πλευράς ΚΟΑ ώστε να παρέμβει με στόχο την προώθηση της κατασκευής έργων χαμηλής εμβέλειας στην πόλη.

Έχουν εγκρίνει πρόσθεσε, χαμηλότερο προϋπολογισμό σε σχέση με τα προηγούμενα έτη , σημειώνοντας ωστόσο πως αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι το ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού για την Πάφο καθώς και για την προώθηση έργων αυτού του επιπέδου.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως στην Πάφο αναπτύσσονται πολλές αθλητικές δραστηριότητες ,  ενώ έχουν σημειωθεί πολλές διακρίσεις και μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, συνέχισε ο ΚΟΑ θέλει να στηρίξει την πόλη.

Ενδεικτικά ο κ Βέργας αναφέρθηκε στην ανακαίνιση του κολυμβητηρίου σε συνεργασία  ΚΟΑ και Δ. Πάφου που ήταν εγκαταλειμμένο εδώ και πολλά χρόνια , αλλά και στις διακρίσεις των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Πάφου καθώς και στις ομάδες polo που φέτος – όπως είπε- είναι πρωταθλήτριες .

Επεσήμανε επίσης πως στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε η άμεση ανακατασκευή του Ιακωβείου σταδίου  σε συνδυασμό με τα άλλα έργα που θα γίνουν στο κέντρο της πόλης ενόψει του Πάφος 2017. Η ανακατασκευή είπε, έχει να κάνει με την τοποθέτηση χορτοτάπητα, τοποθέτηση νέου υλικού στο ταρτάν του στίβου, ώστε να υπάρξει υποδομή για όλα τα αθλήματα του κλασικού αθλητισμού αλλά και την ανακατασκευή των τριών γηπέδων του μπάσκετ και του βόλεϊ.

Πρόσθεσε επίσης, πως ο προϋπολογισμός δεν υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ  ενώ το έργο μπορεί να γίνει κατά φάσεις αλλά και με την στήριξη του Υπουργείου Παιδείας την στιγμή που θα εξυπηρετεί και τα εκπαιδευτήρια της Πάφου.

“Έχουμε χθές ” συνέχισε, “υποβάλει τα κατασκευαστικά σχέδια που ετοιμάστηκαν από τον Δήμο σε συνεργασία με ιδιώτες μηχανικούς, του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου και αναμένουμε τον τεχνικό διευθυντή του ΚΟΑ την ερχόμενη Τρίτη για να δει το χώρο επί τόπου   ”.

Ο κ Βέργας σημείωσε πως η τοποθέτηση του χορτοτάπητα εκτιμάται ότι θα στοιχίσει 200 – 220 χιλ. ευρώ , ένα ποσό – όπως είπε- καθόλου αποτρεπτικό.