Στο δικαστήριο οι τέσσερις Σέρβοι ύποπτοι

Στο δικαστήριο οι τέσσερις Σέρβοι ύποπτοι

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσάγονται εκ νέου σήμερα οι τέσσερις Σέρβοι που είχαν συλληφθεί στις 11 Αυγούστου έχοντας στην κατοχή τους σωρεία πλαστών ευρωπαικών εγγράφων, καθώς και μηχανημάτων και υλικών εκτύπωσης εγγράφων. Σύμφωνα με την Αστυνομία οι ύποπτοι εμπλέκονται σε υπόθεση κατασκευής, πώλησης και διακίνησης πλαστών ευρωπαϊκών δελτίων ταυτότητας και άλλων εγγράφων.

Μετά από μαρτυρίες και άλλες πληροφορίες ότι συγκεκριμένο άτομο προμηθεύει αλλοδαπούς με πλαστά έγγραφα ευρωπαικών χωρών διενεργήθηκε στις 11 Αυγούστου συντονισμένη επιχείρηση, από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Πάφου σε συγκεκριμένα υποστατικά σε Πάφο και Πόλη Χρυσοχούς. Τέσσερα άτομα σερβικής καταγωγής, κάτοικοι Πάφου, συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση, με τις αρχές να θεωρούν ότι πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα.


Στην κατοχή των τεσσάρων εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός επίσημων εγγράφων της Σλοβενίας, που διαπιστώθηκε ότι είναι πλαστά, καθώς και ολόκληρος εκτυπωτικός μηχανισμός. Οι τέσσερις προσήχθηκαν την περασμένη εβδομάδα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διατάγματα κράτησης οκτώ ημερών, ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται.

Ύποπτοι είναι 23χρονη η οποία παρουσίασε στους αστυνομικούς ταυτότητα και άδεια οδήγησης της Σλοβενίας, για να διαπιστωθεί ωστόσο στη συνέχεια ότι τα έγγραφα αυτά ήταν πλαστά και ότι η νεαρή γυναίκα κατάγεται από τη Σερβία.

Ανακρινόμενη η 23χρονη παραδέχθηκε ότι τα έγγραφα είναι πλαστά και ότι τα αγόρασε, όπως ισχυρίστηκε, από κάποιους ομοεθνείς της τους οποίους και κατονόμασε. Στη συνέχεια η έρευνα της Αστυνομίας επεκτάθηκε σε οικία όπου διαμένουν 32χρονος και 30χρονη.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας θερμικός εκτυπωτής, δύο ευρωπαϊκά δελτία ταυτότητας, δύο ευρωπαϊκές άδειες οδηγού, 20 κενές πλαστικές κάρτες, ιδίου μεγέθους με τα ευρωπαϊκά δελτία ταυτότητας και 85 κύλινδροι θερμικού χαρτιού.

Στην κατοχή της 30χρονης εντοπίστηκαν επίσης πέντε κενές πλαστικές κάρτες, με μέγεθος ίδιο με αυτό των ευρωπαϊκών δελτίων ταυτότητας και μια πιστωτική κάρτα, στο όνομα άλλου προσώπου.

Από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι τόσο ο 32χρονος, όσο και η 30χρονη, βρίσκονται στην Κύπρο παράνομα και αφού συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Κατά την είσοδο των αστυνομικών στην εν λόγω οικία, εντόπισαν και 34χρονο, ο οποίος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα, αφού δεν είχε στην κατοχή του οποιοδήποτε έγγραφο, που να πιστοποιεί την ταυτότητά του.

Ανακρινόμενος ο 32χρονος, φέρεται να ανέφερε στους ανακριτές ότι από τα τέλη του 2015, οπόταν άρχισε να ασχολείται με τον καταρτισμό πλαστών εγγράφων, έφθασαν στην Κύπρο περί τα δέκα πρόσωπα, τα οποία εφοδίασε με πλαστά έγγραφα.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου