Στροφή στον αθλητισμό για τους νέους προωθεί η ΚΟΕΑΣ

Στροφή στον αθλητισμό για τους νέους προωθεί η ΚΟΕΑΣ

Μήνυμα προς τη νεολαία της Κύπρου απέστειλε ο Αντώνης Δράκος,


Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ, όπως μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διέρχεται ο τόπος, να διοχετεύσει όλη την ενέργεια και τη δραστηριότητα της σε ευγενή αθλήματα.

Ο κ. Δράκος, που μιλούσε σε εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας που διοργάνωσε στην Πάφο ο Γυμναστικός Σύλλογος του Κόροιβος, είπε πως η ΚΟΕΑΣ επιθυμεί την ενασχόληση των νέων με τον κλασσικό αθλητισμό γιατί – όπως είπε – θα τους δώσει τη δυνατότητα να σφυρηλατήσουν το χαρακτήρα τους για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τους δύσκολους καιρούς που έρχονται.

«Η παρουσία μου εδώ στην Πάφο και στην εκδήλωση αποτελεί μια παρουσία ευχαριστιών προς το ΓΣ Κόροιβος, που έχει αναπτύξει μια πρωτοφανή δραστηριότητα, έχει πολλαπλασιάσει τους αθλητές και τις αθλήτριες του, και έχει αυξήσει πολύ τη συμμετοχή του και τη συμβολή του στις επιτυχίες της Εθνικής Ομάδας Στίβου της Κύπρου», είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τους στόχους που θέτει η ΚΟΕΑΣ το 2014, ο κ. Δράκος είπε «η Εθνική μας ομάδα θα συμμετέχει πλέον στους Βαλκανικούς Αγώνες, κάτι που μας φέρνει ξανά πίσω σε μια ομάδα κρατών, μέσα στα οποία η Κύπρος έχει μια πολύ μεγάλη παράδοση, με πολύ μεγάλους αθλητές». Με αυτή τη συμμετοχή, έχουν αυξηθεί οι δυνατότητες των αθλητών να φέρουν επιτυχίες, πρόσθεσε.

Ο κ. Δράκος αναφέρθηκε και στους Κοινοπολιτειακούς  και Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στους οποίους η ΚΟΕΑΣ φιλοδοξεί να έχει μια παρουσία καλή, ανάλογη με την παρουσία που είχε στους Μεσογειακούς Αγώνες πέρσι – ίσως τη σπουδαιότερη συμβολή του στίβου – στην Κύπρο και στην προβολή της κυρίως στην Τουρκία, όπως είπε.        

«Πιο γρήγορα, πιο ψηλά και πιο μακριά» είναι το μήνυμα που στέλνει ο ΓΣ Κόροιβος, είπε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Δήμος Καλλινίκου.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Γυμναστικός Σύλλογος, είπε πως στόχος της ήταν η συνεύρεση της τοπικής αυτοδιοίκησης, των προπονητών και των αθλητών.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλινίκου ήδη έχει αρχίσει η αγωνιστική περίοδος για το ΓΣ Κόροιβος εξαιρετικά, έχοντας εξασφαλίσει τρεις βαθμούς στους αγώνες Μαραθωνίου και εξέφρασε την ελπίδα όπως μελλοντικά θα έχει τα αποτελέσματα που αναμένει.    

Ο ΓΣ Κόροιβος υπήρξε, είναι και θα παραμείνει ο στυλοβάτης του αθλητισμού της πόλης και Επαρχίας  Πάφου, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πάφου Μάκης Ρουσσής που παρέστη στην εκδήλωση, εκπροσωπώντας το Δήμο Πάφου. Ο ΓΣ Κόροιβος, είπε, γέννησε μεγάλους αθλητές, αλλά υπηρέτησε και τον αθλητισμό και τον πολιτισμό στην Επαρχία Πάφου.

Ο κ. Ρουσσής εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον πρόεδρο του ΓΣ Κόροιβος και το ΔΣ για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, σκοπός της οποίας – όπως είπε- ήταν να τιμηθούν οι νέοι αθλητές που είναι μέλη του και  αγωνίζονται σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες. Ο κ. Ρουσσής παρατήρησε επίσης πως η σημερινή κοινωνία απαιτεί στροφή πίσω στον αθλητισμό που σημαίνει «πολιτισμός, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια». Ο αθλητισμός και ο ΓΣ Κόροιβος, κατέληξε, αποτελούν αχτίδα φωτός στα πνευματικά σκοτάδια που ζούμε σήμερα.

Σε μια νέα εποχή που τα αδιέξοδα πληθαίνουν, που οι αρχές και οι αξίες φθίνουν και το περιβάλλον  γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, και ίσως εχθρικό για τον άνθρωπο και ιδιαίτερα για τους νέους, ο αθλητισμός έρχεται σαν αχτίδα φωτός να δώσει ευκαιρίες υγιούς ενασχόλησης για τους νέους μας, δήλωσε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Πάφου Αντώνης Αντωνίου.

Ο ΓΣ Κόροιβος, πρόσθεσε ο κ. Αντωνίου, δίνει αυτή τη δυνατότητα στους νέους της Πάφου και για αυτό το λόγο – όπως είπε- αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας. Καθήκον όλων μας, δηλαδή της Πολιτείας, της Εκτελεστικής και Νομοθετικής εξουσίας και ΜΜΕ, είναι η στήριξη των νέων, ανέφερε. Κάλεσε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να προβάλλουν τα σωστά πρότυπα στους νέους αθλητές που έχουν διαπρέψει, ούτως ώστε οι νέοι σήμερα να ακολουθήσουν τα παραδείγματα κάποιων άλλων συμπολιτών μας, που σημείωσαν επιτυχίες στον αθλητισμό.

Εξάλλου ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Πάφου Φειδίας Σαρίκας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΣ Κόροιβος για την εξαιρετική δουλειά που επιτέλεσε το 2013, και ευχήθηκε όπως το 2014 σημειώσει ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Πρόσθεσε ακόμη πως αυτό που χρειάζεται ο ΓΣ Κόροιβος είναι η στήριξη των παραγόντων της Πάφου ούτως ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν αυτό το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν στον κλασσικό αθλητισμό.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Διευθυντής της ΚΟΕΑΣ και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ΚΟΕΑΣ Αντώνη Γεωργαλλίδης.