Σύλληψη δύο προσώπων για υποθέσεις ληστειών στην Πάφο

Σύλληψη δύο προσώπων για υποθέσεις ληστειών στην Πάφο

Στην σύλληψη δύο νεαρών προσώπων ηλικίας 16 και 17 χρόνων


σχετικά με δύο υποθέσεις ληστειών μετά από ξυλοδαρμό που διαπράχθηκαν τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο το 2013 στην τουριστική περιοχή της Κάτω Πάφου, προχώρησε η αστυνομία αξιολογώντας πληροφορία που εξασφάλισε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου Νίκο Τσαπή.

Οι δύο νεαροί παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου και εναντίον τους εκδόθηκε διάταγμα προφυλάκισης για 8 ημέρες.

Ο κ Τσαπής ανέφερε πως ο τρόπος δράσης της ομάδας των συλληφθέντων ήταν ο ίδιος σε όλες τις περιπτώσεις.

Η ομάδα των συλληφθέντων είπε , εντόπιζαν θαμώνες νυχτερινών κέντρων στην τουριστική περιοχή της Κάτω Πάφου που κατανάλωναν οινοπνευματώδη ποτά, και κατά την αναχώρηση τους εκμεταλλευόμενοι κάποια σημεία που δεν υπήρχε επαρκής φωτισμός , έκαναν την επίθεση, τους χτυπούσαν και έπαιρναν τα χρήματα που είχαν στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με τον κ Τσαπή, οι δύο συλληφθέντες ανακρίθηκαν και ομολόγησαν και οι δύο την ανάμειξη τους σε μια υπόθεση, ενώ ο ένας απ’ αυτούς ομολόγησε την ανάμειξη του και στις δύο υποθέσεις.

Η αστυνομία, είπε ο κ Τσαπής, θεωρεί εξιχνιασμένες τις υποθέσεις , παρόλα αυτά σημείωσε, συνεχίζονται οι εξετάσεις για εντοπισμό ακόμη δύο προσώπων .

Είναι η 5η οργανωμένη ομάδα που εξαρθρώνεται τους τελευταίους σχεδόν δύο μήνες στην Πάφο σχετικά με παρόμοιας φύσεως αδικήματα και η αστυνομία με την βοήθεια πάντοτε του κοινού θα συνεχίσει τις προσπάθειες για πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, κατέληξε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/