Διέρρηξαν τις εκκλησίες Αγίας Μαρίνας Κελοκεδάρων και Αγίου Γεωργίου Πενταλιάς

Στο στόχαστρο ιερόσυλων τέθηκαν δύο εκκλησίες της Επαρχίας Πάφου.


Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας , καταγγέλθηκε από τον ιερέα της εκκλησίας ότι μεταξύ των ωρών 7μ.μ. χθες και 7π.μ. σήμερα, άγνωστοι διέρρηξαν την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας Κελοκεδάρων και απέσπασαν απ΄αυτή διάφορα ασημένια εκκλησιαστικά σκεύη, ανάμεσα στα οποία ασημένιο δισκοπότηρο, ένα ασημένιο σταυρό, το ασημένιο κάλυμμα του Ευαγγελίου, 5 ασημένια καντήλια , ένα ασημένιο δισκάριο , 2 ασημένια εξαπτέρυγα και άλλα ασημένια αντικείμενα συνολικής αξίας €6.000 περίπου.

Μέλη του αστυνομικού σταθμού Παναγιάς μετέβησαν στη σκηνή όπου διαπίστωσαν ότι οι δράστες πέτυχαν είσοδο και έξοδο παραβιάζοντας την βορειοανατολική είσοδο της εκκλησίας. Ο Αστυνομικός Σταθμός Παναγιάς διερευνά την υπόθεση.

Εξάλλου σε μια δεύτερη περίπτωση καταγγέλθηκε από τον επίτροπο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στην Πενταλιά ότι άγνωστοι στο διάστημα από τις 17:00 της 6ης Οκτωβρίου με 12:30 σήμερα το μεσημέρι άγνωστοι εισήλθαν στην εκκλησία και απέσπασαν απ’ αυτή δύο ασημένια εξαπτέρυγα , 2 ασημένιους σταυρούς, ένα ασημένιο κάλυμμα ευαγγελίου , μία σόμπα γκαζιού και ένα κύλινδρο όλα συνολικής αξίας 4.000 ευρώ . Μέλη της αστυνομίας μετέβησαν στην σκηνή και ύστερα από επιτόπιες εξετάσεις διαπίστωσαν ότι οι δράστες πέτυχαν είσοδο έξοδο παραβιάζοντας πλαϊνή πόρτα στο πίσω μέρος της εκκλησίας.

Η αστυνομία Πάφου εξετάζει την υπόθεση.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/