Πάφος2017: Προετοιμασίες για την τελετή έναρξης

Πάφος2017: Προετοιμασίες για την τελετή έναρξης

Σε συγκεκριμένο πλαίσιο έχει εισέλθει η τελετή έναρξης του Πάφος 2017 που θα γίνει τέλος του Γενάρη του ίδιου έτους, αφού ο σχεδιασμός ολοκληρώνεται και ο Οργανισμός βρίσκεται τώρα σε επαφές για να μπορεί να συμπληρωθεί η ευρωπαϊκή διάσταση, έτσι όπως την έχει οραματιστεί, σύμφωνα με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Πάφος 2017 Μάριο Ιωάννου Ηλία.

Ταυτόχρονα, είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Ηλία, ” μπορούμε να πούμε ότι το Πάφος 2017 θα αποτελέσει για το 2017 ένα κεντρικό γεγονός που θα είναι ο σημαιοφόρος της πολιτιστικής πρωτεύουσας”.


Ο κ. Ηλία αναφερόμενος στους προγραμματισμούς του Οργανισμού είπε πως σ’ αυτούς περιλαμβάνεται το κέντρο της πόλης αλλά και η περιοχή του λιμανιού της Κάτω Πάφου, ώστε αυτές οι δύο πλατφόρμες – όπως είπε- “να γεμίσουν από ζωή και από μια σειρά από δράσεις πάντα μέσα στις θεματικές ενότητες του Πάφος 2017″.
.
Πρόσθεσε επίσης, πως οι δύο στόχοι βρίσκονται σε πολύ καλή πορεία.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πάφος 2017 χαρακτήρισε πολύ κρίσιμη πτυχή για την επιτυχία τις οικονομικές δυνατότητες του Οργανισμού.

Όπως γνωρίζετε, συνέχισε, ” αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πολύ μειωμένο ποσό, ένα κονδύλι το οποίο είχε υποστεί κούρεμα, κατά κάποιο τρόπο, της τάξης του 75- με 80% “.

Ξεκαθάρισε επίσης πως “είμαστε η ΠΠΕ με το μικρότερο υπολογισμό για το πρόγραμμα μας στα χρονικά του θεσμού αυτού”, χαρακτηρίζοντας παράλληλα σημαντική τη συνεργασία με φορείς οι οποίοι θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν στον Οργανισμό τις οικονομικές δυνατότητες για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο βαθμό του οράματος που έχει θέσει”.

“Αυτό που θέλω να πω”, σημείωσε , “είναι ότι ναι υπάρχουν δυσκολίες, υπάρχουν πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουμε”, σημειώνοντας πως για τον ίδιο εκτός από το θέμα των υποδομών είναι και το θέμα το οικονομικό.

Εκτίμησε, επίσης, πως παρόλα αυτά “δεν πρέπει να τραβούμε πίσω και να λέμε ότι αυτές είναι οι δυνατότητες μας, αλλά πρέπει όλοι μαζί” – όπως είπε- “να προσπαθήσουμε με όσες δυνάμεις έχουμε να φέρουμε κόσμο κοντά, να μπορέσουμε να τον ενθουσιάσουμε και να μπορεί να εμπνευστεί από το πρόγραμμα” .

“Θα πρέπει”, πρόσθεσε, ” να βάλουμε τον πήχη ψηλά ώστε να δείξουμε τους στόχους και το όραμα μας και να ανταπεξέλθουμε ακόμα και σ’ αυτές τις δυσκολίες”.

“Μετά την πολύ θετική αξιολόγηση που είχαμε στις Βρυξέλλες το περασμένο Νοέμβρη πήραμε το πράσινο φώς ώστε να ξεκινήσουμε την υλοποίηση αυτών των σχεδιασμών που είχαμε βάλει στο τραπέζι”, κατέληξε.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΜΙ)