Στεφανία Λοΐζου: Έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Στεφανία Λοΐζου: Έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Ο μήνας Νοέμβριος έρχεται και φέρνει μαζί του βροχές αλλά και πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με το τμήμα μετεωρολογίας από αργά το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι και την Τρίτη το μεσημέρι ,πρώτη ημέρα του μήνα, το σκηνικό θα είναι εντελώς διαφορετικό και άκρως Φθινοπωρινό.

«Τα πρώτα σημάδια θα φανούν από το απόγευμα της Δευτέρας. Στην ουσία αυτό είναι το προμήνυμα ενός οργανωμένου συστήματος το οποίο θα μας επηρεάσει από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και νωρίς το απόγευμα της Τρίτης . Αρκετές περιοχές του νησιού θα έχουν βροχές και καταιγίδες καθώς όπως είπαμε θα είναι το πρώτο καλά οργανωμένο σύστημα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε καμία περιοχή» δήλωσε Λειτουργός τμήματος Μετεωρολογίας Στεφανία Λοΐζου.


Όπως όλα δείχνουν δεν θα κρατήσει για πολύ πάρα μόνο μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι και μετά επανερχόμαστε στον αίθριο καιρό. Αυτό που θα έχει διάρκεια και για την Τετάρτη και την Πέμπτη είναι η πτώση της θερμοκρασίας . Σύμφωνα με τον τμήμα μετεωρολογίας την Τρίτη αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε σχέση με αύριο.

Η κ. Λοίζου προσθέτει ότι «Την Τρίτη η θερμοκρασία αναμένουμε ότι θα έχει πτώση της τάξεως των 3 με 4 βαθμών αναλόγως της περιοχής στην οποία αναφερόμαστε. Περιμένουμε έτσι προκαταρκτικά ότι η θερμοκρασία θα πέσει στο εσωτερικό γύρο στους 21 με 22 βαθμούς γύρο στους 22 με 23 στα παράλια και στους 9 με 10 στα ψηλότερα ορεινά.»

Κύριο επίσης χαρακτηριστικό της αυριανής μέρας θα είναι οι δυνατοί άνεμοι που στα νοτιοδυτικά θα φθάνουν μέχρι πολύ ισχυροί 5 με 6 μποφόρ.

Πηγή: Ant1iwo